FullSizeRender.jpg

Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel & style. Hope you have a nice stay!

TOP 5 KOPENHAGEN

TOP 5 KOPENHAGEN

Ćao svima!

Konačno sam stigla da napišem post iz Kopenhagena. Razlog zašto mi je trebalo toliko dugo je što imamo jako puno slika i nisam mogla da se odlučim koje da stavim. U postu možete videti pet atrakcija koje su mi se najviše svidele.

TOP 5 KOPENHAGEN

TOP 1 Grad

Na prvom mestu je sam grad. Arhitektura, ulice, zgrade, ljudi, atmosfera... sve to na jednom mestu meni je bilo atrakcija za sebe. Čak i kada ne bi bilo ništa konketrno da se obiđe meni bi sam grad, takav kakav je, bio dovoljan. Kaldrma, beli okovi prozora i svetlo okrečene zgrade daju Kopenhagenu "ono nešto, što je na mene ostavilo najveći utisak".

Oduševila sam se restoranima i kafićima. Pogledajte kako to izgleda, kao da sedite u vašoj dnevnoj sobi. Ovo je jedan od mnogih sa ovakvim interijerom.

Rooftops! Za mene je da posetim ovo mesto bilo MUST SEE! Rooftop restorani u meni uvek bude neku sreću i pozitivnu energiju! Love it! Pogledajte ovaj restoran u samom centru grada na vrhu ILLUM ekskluzivne robne kuće.

Mi smo sve obišle peške. Smeštaj nam se nalazio u samom centru i sve nam je nekako bilo blizu. A i znamenitosti grada su sve u blizu jedna druge. Jedan dan smo iznajmile bicikli jer je to najpopularije prevozno sredstvo. Mogu reči da sam srećna da me nisu udarila kola. Ne sećam se kad sam poslednji put vozila bajs, osim onog sobnog :)

TOP 2 Jezero

Pedaline u obliku labuda na jezeru su meni bile možda najzanimljive. Ako posetite KPH u toku leta obavezno nemojte ovo da propustite. Jeste pomalo detinjasto, možda mi se zato i svidelo, ali ja sam se baš nauživala. Na sred jezera, okružena ovim prelepim zgradama, upijala sam toplo sunce.

TOP 3 Botanička bašta

Da počnem od toga da je u nju ulaz besplatan, pa onda da je zaista prelepa! Ima puno biljaka, ali ja se u to mnogo ne razumem, tako da su pobedu odnele ove spiralne bele stepenice og gvožđa gde smo se sto puta uslikale. Ali šta da radim kad su veoma fotogenične :)

TOP 4 NYHAVN

Mislim da ova luka nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Ja volim sve šareno, pa su zato i ove zgrade ušle u moju TOP listu. Obala je načičkana restoranima i barovima, a na slikama možete u pozadini videti kolika je gužva.

TOP 5 Pentagram, Star Fortress

 

Gore na mapi možete videti kako je kaštel izgrađen u obliku zvezde. Ovo je ogroman kompleks sa prelepim zelenim travnjacima, kao što možete na mapi da vidite sve je okruženo vodom. Očuvan je kaštel sa glavnim kapijama, stražarnicama, topovima, vetrenjačama...Tu se usput nalazi i čuvena statua Male sirene.

Šta još da obiđete

Food court Papiroen ostrvo

Ogomna hala koja je pretvorena u food court. Unutra su restorani brze hrane i ima apsolutno sve što vam padne na pamet.

Food court  Ogomna hala koja je pretvorena u food court. Unutra su restorani brze hrane i ima apsolutno sve što vam padne na pamet.

Palate, Amalienborg (smena straže) , Christiansborg (prostorije gde su se odrćavali kraljevski prijemi, kraljevska kuhinja, štala sa kočijama i podzemni tuneli) i na slici možete videti Rosenborg sa prostranom baštom i ružičnjakom.

Christiania, deo grada koji se samoproglasio autonomnim i žive po svojim pravilima.

HAVE FUN

DON'T RUN

NO PHOTOS

Mene je ova "naseobina" podsetila na one američke filmove kada prikazuju Zemlju 2027. gde je sve sivo, bedno i opustošeno. Legalna prodaja marihuane ovde nije dozvoljena ali je to sastavni deo ove "države za sebe". Imaju čak i malu pijacu.

Tivoli, zabavni park sa velikim brojem ringišpila i restorana. Zanimljivo za posetiti ali ja nisam ljubitelj zabavnih parkova pa zato nije ušlo u moju top listu. Možda bi u vašu.

Sredina leta i pravo vreme da se ide na more, a drugarica i ja odlučile da obiđemo Kopenhagen! Svi su bili iznenađeni i kao otkud vam ideja da idete tamo, a zapravo je to bila odlična odluka. Vratile smo se oduševljene i mogle bi opet da idemo tamo!

Hvala što ste pročitali moj novi post, uživajte u vikendu i pišite ako sam nešto propustila.

Stay safe

xoxo

Mina

Šarganska Osmica i Višegrad : Šta Očekivati?

Šarganska Osmica i Višegrad : Šta Očekivati?